De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Festival Retour
Een hersteller aan het werk

Herstel

Gooi jij ook weleens kapotte spullen weg om nieuwe te kopen? Het kan anders! Festival RETOUR leert je waar je terecht kunt om deze spullen te (laten) herstellen. En wedden dat je ze eigenlijk gewoon zelf kan herstellen?

Laat je kapotte spullen herstellen in een Repair Café

Repair Cafés zijn lokale bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen, van kledij tot elektrische apparaten, meubels, fietsen en computers.

Repair Cafés worden draaiende gehouden door vrijwilligers, gratis en voor niets.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee, of helpt bij een reparatie en doet inspiratie op.

Leer zelf repareren

Op het internet vind je heel wat informatie om zelf aan de slag te gaan. Via www.ifixit.com vind je gratis handleidingen om je te helpen bij het repareren van je tablet tot je scheermachine of de wandelwagen van je kinderen.

De makers van "Voor hetzelfde geld" gingen zelf aan de slag

Toestellen laten herstellen is vaak duur en duurt erg lang. Waarom zou je het niet gewoon zelf doen? De makers van het tv-programma "Voor hetzelfde geld" deden de test.

Hun ervaringen vind je via www.een.be/voor-hetzelfde-geld/zelf-herstellen-of-laten-maken.