De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Festival Retour

Festival Retour

Goed nieuws! Vlaanderen is een van de koplopers op het vlak van circulaire economie, waarbij grondstoffen niet op de afvalberg belanden, maar opnieuw gebruikt worden op een nuttige manier. De rest van de tekst mag ook blijven staan.

Met Festival Retour zetten we ook in Limburg alle zeilen bij om mensen warm te maken voor het herstellen, opwaarderen, delen en ruilen van spullen. Een beetje zoals in de "goeie ouwe tijd". Niet omdat vroeger alles beter was, maar omdat we zo samenwerken aan een duurzame toekomst!

Op verschillende locaties in Limburg ben je welkom om kennis te maken met laagdrempelige, maar impactvolle initiatieven, zoals spelotheken, weggeefpleintjes en verpakkingsvrije winkel. Check het aanbod bij jou in de buurt.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
woensdag, 28 november 2018
De app die in februari werd gelanceerd door Too Good To Go, heeft de kaap van 100.000 geredde maaltijden overschreden. Tegen een zacht prijsje kunnen de gebruikers bij een restaurant een maaltijd afhalen...
beschrijving
woensdag, 03 oktober 2018
Fietsbibliotheek / Op Wielekes in Hasselt gaat in december 2018 van start! Het is ontstaan vanuit een echt burgerinitiatief. Enkele buurtbewoners besloten dit deelsysteem voor kinderfietsen op te starten...

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.